Oδηγός Record Hunting σε Γερμανόφωνες χώρες…
Tip No 1 : Οι Einstürzende Neubauten βρίσκονται πάντα στο τμήμα με τις National κυκλοφορίες δίπλα σε cd παραδοσικής Ελβετικής μουσικής. Οι γλωσσικές και εθνολογικές διακρίσεις υπερισχύουν όποιας καλλιτεχνικής ακολουθίας…
Tip No 2 : Οι Die Toten Hosen βρίσκονται στο Τ και όχι στο D. Ακριβώς όπως οι The Beatles βρίσκονται στο B και όχι στο Τ…
Tip No 3 : Ψάξτε εξαντλητικά στo τμήμα second hand. Μπορεί κάποιος μπουχτισμένος Γερμανός να ξεφορτώθηκε το single που ψάχνατε για χρόνια και να μπορέσετε το αγοράσετε για 0,8 Eυρω…
Tip No 4 (σε συνδυασμό με το Tip No 1) : Αγνοήστε τις κατηγοριοποιήσεις γενικά. Διαφορετικά μπορεί να σας ξεφύγει κάτι σαν αυτό :
που ήταν στο τμήμα με τα blues…Θα ήθελα να ελπίζω ότι αυτός που έβαλε τον δίσκο εκεί, το έκανε αφού είχε ακούσει το Σμυρνέικο Μινόρε…
Και για να μελαγχολήσουμε λιγάκι:
Αφίσα Ελβετικού Sonisphere :
Αφίσα Ελληνικού Sonisphere :
Πληθυσμός Basel : 166.000
Πληθυσμός Αθήνας : 3.500.000
Τουλάχιστον εμείς έχουμε καλύτερη αφίσα…
Ναι αλλά το Basel υποθέτω είναι σταυροδρόμι και θα μαζέψει περισσότερο κόσμο το εκεί Sonisphere, ενώ πολλά από αυτά τα σχήματα αυτά βρίσκονται εν μέσω περιοδείας που δεν περιλαμβάνει αεροπλάνα και άλλες χλιδές. Η Αθήνα αποτελεί άκρο, δεν είναι για αυτούς. Κάτι αντίστοιχο δικό μας μπορεί να γίνει στη Θεσσαλονίκη, σωστά;
φυσικά και έχεις απόλυτο δίκιο…Η πόλη απέχει 15 λεπτά από την Γαλλία και 20 από την Γερμανία. Άρα σε ό,τι αφορά θέματα Logistics και πρόσβασης/προσέλευσης κοινού τα πράγματα είναι απλά και τα ρίσκα ελάχιστα. Έτσι μια πόλη του μεγέθους του Ηρακλείου Κρήτης εξυπηρετεί τις live “ανάγκες” 3 χωρών…Η καταγραφή μου είχε πιο πολύ την μορφή διαπίστωσης και λιγότερο γκρίνιας…